De methoden voor het berekenen van de coëfficiënten zijn gebaseerd op de gegevens over de elementaire samenstelling van het materiaal en de verzwakkingscoëfficiënten voor elk element.

De op deze manier geconstrueerde berekeningsmethoden weerspiegelen de elementaire samenstelling, maar kenmerken de structuur in geen van de drie momenteel onderscheiden niveaus voor hout – macro, micro en ultrastructuren.

Rekenkundige bewerkingen op reële getallen: optellen, aftrekken, vermenigvuldigen.
Algoritme voor het oplossen van het probleem, voorbeelden.

Methoden voor het berekenen van de coëfficiënten


Een regel van drie toepassen (of een gekruist product)Voer de 3 waarden in om de onbekende X te berekenen en klik vervolgens op berekenen.

Voorbeeld van een regel van drie :

Als ik 2 taarten moet maken, heb ik 250 g aardbeien nodig, en dan 3 taarten van hoeveel gram aardbeien heb ik nodig?

2 taarten –> 250 gram aardbeien

3 taarten –> x gram aardbeien

x = (3 x 250) / 2 = 375 gram

De regel van drie (of het kruisproduct) is een berekeningsmethode die het mogelijk maakt om uit gegevens een vierde (X) te bepalen met behulp van het evenredigheidsbeginsel.
Eén regel is echter om te onthouden: altijd gegevens van dezelfde eenheden hebben.

Voorbeeldregel van 3 mogelijk: als 10 euro 13,23 dollar waard is, dus hoeveel zijn 15 euro?
Voorbeeldregel van 3 onmogelijk: als 10 euro 13,23 dollar waard is, dus hoeveel is 12 yen?

Nut van de regel van 3 :

De regel van 3 kan u van dienst zijn in het dagelijks leven: bereken de ingrediënten voor een recept, het verbruik van uw voertuig gedurende 100 km…

De regel van derden is het principe van de vereenvoudigde regel van de gouden sectie. De regel van de derde is de kolf in tekenen, fotograferen en ontwerpen. Bij het bepalen van het bord

De statistische methode die wordt gebruikt om relaties te onderzoeken wordt correlatie-analyse genoemd. De hoofdtaken: het bepalen van de vorm, de strakheid en de oriëntatie van de relatie tussen de bestudeerde indicatoren. Correlatieanalyse stelt ons in staat om alleen de statistische relatie te onderzoeken. Het wordt veel gebruikt in de theorie van tests om hun betrouwbaarheid en informativiteit te beoordelen. Verschillende meetschalen vereisen verschillende versies van de correlatieanalyse.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *