Technische of wetenschappelijke calculators zijn ontworpen voor het uitvoeren van een verscheidenheid aan complexiteit van technische en wetenschappelijke berekeningen. Dergelijke rekenmachines zullen perfect geschikt zijn voor zowel middelbare scholieren, studenten van universiteiten, ingenieurs en wetenschappers. Kort gezegd, degenen die bij hun activiteiten veel complexe berekeningen moeten maken.

Technische of wetenschappelijke calculators

Technische rekenmachines maken berekeningen van getallen in een vast formaat en in drijvende-komma-indeling kunt u met een aantal modellen berekeningen met breuken uitvoeren. Het grootste deel van engineering calculators maakt gebruik van algebraïsche logica, d.w.z. voert berekeningen uit met transactieprioriteiten, berekeningen met haakjes. Technische of wetenschappelijke calculators Met alle technische (wetenschappelijke) rekenmachines kunt u elementaire functies berekenen. De minimumlijst van uitgevoerde functies omvat in de regel een vierkantswortel en een vierkantswortel, een inverse functie, decimale en natuurlijke logaritmen en antiligaritmen, trigonometrische functies, direct en invers.

Meer geavanceerde modellen engineering calculators ook een grote lijst basisfuncties, en kunnen statistische berekeningen veroorzaken de overdracht van de maatregelen van het ene systeem naar het andere, het hoekconversiemethode van de mate systeem, minuten, seconden decimaal en rug, trigonometrische berekeningen met hoeken in graden, verschillende logische functies, toestaan ​​om te werken in verschillende nummer-systemen. Technische of wetenschappelijke calculators

Het aantal functies dat wordt uitgevoerd in geavanceerde technische calculators kan meer dan honderd en niet één zijn, en het aantal extra geheugenregisters in sommige modellen kan meer dan tien zijn. Naast numerieke berekeningen kunnen sommige modellen symbolische berekeningen ondersteunen.

Engineering Calculator HP 35 Omdat technische (wetenschappelijke) rekenmachines u in staat stellen zoveel functies uit te voeren, bestaat hun toetsenbord uit een grote reeks toetsen, die in dit geval twee of drie functies hebben. Onder de technische calculators kunt u uw ondersoort selecteren op basis van de functies die door deze rekenmachines worden uitgevoerd. Dus voor een van de ondersoorten zijn financiële calculators, waarmee u financiële berekeningen kunt maken.

De financiële calculators naast een standaard set van wiskundige functies, zijn er speciale functies die worden gebruikt in de bancaire en financiële sectoren, zoals de berekening van de samengestelde interest, lijfrente, kortingen, verminderde cash flow en ga zo maar door.

Vandaag is er een breed scala aan technische en wetenschappelijke rekenmachines, waaronder, misschien, zoekt u een geschikt model voor zichzelf, niet alleen met de benodigde functies, maar ook een geschikt ontwerp en de grootte.