Een perimeter is de som van de lengtes van alle zijden van een veelhoek

Voor elke figuur vindt u de illustratie, de eigenschappen, de definitie, de formules van de perimeterberekening, een toepassingsvoorbeeld en een online calculator om de omtrek van een figuur te berekenen. De omtrek van een meetkundige figuur is gelijk aan de som van de lengte van de zijden.

Zoek onze onderwerpen om de perimeter van de volgende cijfers te berekenen :

Met de online perimeter calculator kunt u berekeningen maken van de omtrek van verschillende geometrische vormen, zoals een cirkel, vierkant, rechthoek, driehoek, parallellogram, diamant, trapezoïde volgens verschillende formules..

Omtrek van een driehoek, vierkant, rechthoek, ruit, parallellogram, trapezium, cirkel.

Op deze pagina bekijken we formules voor het berekenen van de omtrek van ALLE geometrische figuren, theorie en voorbeelden van oplossingen.

Soms worden voor het berekenen van de omtrek van geometrische figuren speciale formules gebruikt, waarbij de omtrek wordt aangegeven door de hoofdletter “P”. De omtrek wordt gemeten in lengte-eenheden: mm, cm, m, km, etc. Bij het vinden van de omtrek raden we aan om de naam van de figuur in kleine letters onder het teken “P” te schrijven, om niet te vergeten wiens omtrek u vindt.