Met de calculator kunt u het “netto” salaris berekenen (vrij van belastingen en premies) op basis van het vermelde salaris en omgekeerd. Beheer uw maandelijks inkomen en uitgaven met deze eenvoudige begrotingssjabloon.

Netto salaris berekenen


Bedrag van het bruto salaris (in €) :
Nettoloonbedrag (in €) :


Deze calculator geeft u een ruwe berekening van het nettolontenbedrag van het bruto salaris. De berekening is gebaseerd op een kostenbedrag van 23%.

Het is bijna onmogelijk om een nauwkeurige berekening te geven omdat het bedrag van de kosten afhankelijk is van de ene taak naar de andere, van het ene bedrijf naar het andere of zelfs volgens bepaalde afdelingen.

Werkgevers weerklinken meestal in brutoloon (bijvoorbeeld wanneer ze adverteren voor een baan of voor een verhoging).

Het nettosalaris komt overeen met het bedrag dat de werkgever aan de werknemer betaalt.

Merk op dat men het nettoloon niet moet verwarren met het netto fiscaal inkomen, terwijl het netto fiscale inkomen iets hoger is dan het nettoloon. Netto belastinginkomsten zijn het netto belastbaar inkomen en worden gebruikt om uw aangifte inkomstenbelasting te voltooien. Het is gemakkelijk te vinden op uw loonlijst. Voor het indienen van uw aangifte inkomstenbelasting, raadpleeg uw december loonstrook, waar u normaal het nettobedrag van het jaar zult vinden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *