Tabel van de verhouding van melkzuurgraad in °Turner en pH. Tabel van conversie van zuurgraad in graden Turner naar pH.

De zuurgraad van melk en zuivelproducten (behalve boter) wordt traditioneel uitgedrukt in graden Turner. Turner-graad is het aantal milliliters 0,1 n. natriumhydroxide oplossing(of kaliumhydroxide) vereist om 100 ml of 100 g van het product te neutraliseren. Ware (actieve) zuurgraad van melk, pH 6,5-6,8, totale (getitreerde) zuurgraad 15,99-20,99 ° T. Als de waterstofindicator van melk onder pH 6,5 is gedaald, kan dit erop wijzen dat het dier is geïnfecteerd. Als hij viel tot pH 4,4 – het dier is ernstig ziek.

Getitreerd
zuurgraad, in °Т
pH-limieten
16 6.75-6.72
17 6.71-6.67
19 6.60-6.55
20 6.54-6.49
21 6.48-6.44
22 6.43-6.39
23 6.38-6.34
24 6.33-6.29
25 6.28-6.24
26 6.23-6.19
27 6.18-6.14

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *