Volume van vloeistof in cilindrische container. Berekening van het cilindrische vat is gemaakt voor het berekenen van het bruikbare volume en de hoedanigheid van de vloeistof in een cilindrische tank of brand schoon water reservoir voor brandbestrijding.

Berekening van de belangrijkste parameters van het volume van het cilindrische vat (tank blussen) wordt uitgevoerd op basis van de berekeningswijze van het geometrische volume van de cilinder, in tegenstelling tot de kalibratiemethode, waarbij het reservoirvolume berekening wordt uitgevoerd als gevolg van feitelijke metingen volgens de fluïdumcapaciteit metrshtoka (dipstick).

De meetresultaten reservoirs kalibratietabel – tank kalibratietabel het gewicht van het fluïdum gedragen in de tank, het volume en het soortelijk gewicht te bepalen, afhankelijk van het vulniveau van de vloeistof gemeten metrshtokom.

Berekening van het resterende volume in een brandstoftank

Met deze calculator kunt u het resterende volume in uw olietank verkrijgen uit de volgende gegevens: huidige oliehoogte, vatdiameter en tankvolume.

Huidige hoogte van brandstofolie in de tank (in cm) :  
Diameter van de tank (in cm) :
Volume van de tank (in L) :
Volume dat nog in de tank zit (in L) :

Om te weten

De rekenmachine houdt geen rekening met de komma’s voor decimalen: typ 50.5 in plaats van 50.5 (vervang de komma door een punt).

Deze berekening werkt voor een perfect cilindrische tank. De tank moet langwerpig zijn.

Om het precieze volume van uw tank te kennen, bekijkt u de instructies voor het gebruik van uw tank. Als je er geen hebt en je tank is cilindervormig, bereken dan het volume van de cilinder met de calculator van deze andere pagina van de cilinder plaats.

Met deze berekening kun je een orde van grootte bereiken, de tanks zijn zelden perfect cilindrisch.

Wat kan deze berekening voor mij doen?

Met deze calculator kunt u het resterende volume in uw olietank evalueren. Het kan handig zijn om een bestelling te plaatsen of gewoon om precies te weten waar u bent op regelmatige basis.

Comments

  1. Honoré Lambrecht

    zeer interessant en praktisch, hoeven oude schoolboeken niet boven te halen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *