In civiele laagbouw noemen ervaren bouwers hellende constructies het meest voorkomende, rationele en economisch haalbare type dak. Ze kunnen bestaan ​​uit een, twee, drie of zelfs vier hellingen, vliegtuigen die op een bepaald punt sluiten, een bergkam genoemd. Hellende daken onderscheiden zich van platte daken door een hellingshoek, die volgens bouwnormen meer dan 2,5 graden moet zijn. De keuze van een helling is een belangrijk stadium bij het maken van een project, waarvan de sterkte, draagkracht en duurzaamheid van een constructie afhangen.


Hoogte kas h, cm =
De basis van de kas l, cm =
Kashoek α, graden =

Broeikas is een landbouwconstructie die is ontworpen om planten te beschermen tegen ongunstige invloeden van buitenaf en een optimaal microklimaat binnenin te creëren.

De hoek van de kas is de hoek van de piek tegenover de hoogte van de kas.

Goniometrische formules worden gebruikt om de hoek van de kas te berekenen.

Hoe u de beste dakhoek kiest voor sneeuw

De hoek van het dak is een parameter van de technische berekening van dakconstructies en weerspiegelt de verhouding tussen de hoogte van de nok en de breedte van de basis van de helling. Hellende daken kunnen een helling van 2,5-80 graden hebben, maar het optimale waardebereik van de hellingshoek is 20-450. Het hellingsgebied, de windweerstand en de sneeuwbelasting zijn afhankelijk van deze parameter. In de literatuur komen de volgende termen voor:

Minimale bias. De minimale kantelhoek voor hellende daken als geheel is 2,5 graden, maar deze parameter kan toenemen afhankelijk van het gebruikte waterdichtingsmateriaal. De kleinste minimale hoek is voor rolbitumen en membraancoatings, het is 2-4 graden. De minimaal toegestane waarde voor metalen tegels en golfkarton is 11-120, voor keramische tegels – 220.
Optimaal. Optimaal wordt onder deze klimatologische omstandigheden de meest geschikte dakhelling genoemd bij gebruik van een bepaald waterdichtingsmateriaal. De optimale hellingshoek zorgt voor een onafhankelijke sneeuwstroom, waardoor het dankonderhoud eenvoudiger wordt.

De voordelen van een zadeldak vanwege de ontwerpkenmerken van een polycarbonaat kas zijn onder meer:Gable kas

Een dergelijk dak is niet onderhevig aan hoge sneeuw- en regenbelastingen, omdat de aanwezigheid van een hoek bijdraagt ​​aan het weglopen van water of het vallen van sneeuw;
Goede ventilatie en de afwezigheid van overmatige vochtophoping door raamopeningen op het dak;

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *