Principes van het weergeven van getallen in procenten. Bij de toepassing van belang het bestaande formaat getallen in Excel registreer deze nummers worden vermenigvuldigd met 100.
Om te beginnen, een beetje theorie. Percentage is in de eerste plaats de fractie, of liever het honderdste deel, aangegeven door het teken “%” en wordt gebruikt om de verhouding van iets ten opzichte van het geheel aan te geven. Als we echt diep in de schoolcursus gaan, is de decimale breuk van 0,07 gelijk aan 7%. In onze cultuur is het handig en gebruikelijk om waarden in percentages te vergelijken, het begrip “100% akkoord” betekent bijvoorbeeld volledige goedkeuring.

Indien bijvoorbeeld de cel het nummer 10, wordt vermenigvuldigd met 100 m. E. Na applicatieformaat percentage 1000,00% waarde wordt in de cel, dat kan verschillen van het verwachte resultaat. Om de exacte percentages laten zien, voor het aanbrengen van het percentage formaat, zorg ervoor dat de nummers worden berekend als een percentage en weergegeven in decimale notatie. Rente wordt berekend met behulp van de vergelijkingswaarde / totaalbedrag = percentage. Als de cel bijvoorbeeld de vergelijking = 10/100 bevat, is het resultaat van deze berekening 0,1. Als u op een cel met een aantal van 0,1 procentpunt formaat, wordt het nummer correct weergegeven als 10%.

Een online tool voor het berekenen van het procentuele verschil tussen twee getallen. Voer de waarden van het eerste nummer en het tweede nummer in en klik vervolgens op “Berekenen”.

U vindt op deze pagina een rekenmachine waarmee u een percentage op een getal kunt toepassen.
De berekeningsformule is als volgt :
Number x Percentage (%) = Resultaat

Nummer :
Percentage (%) :
Resultaat :

Voorbeeld van het toepassen van een percentage :

Een klas bestaat uit 30 studenten. Er zijn 40% jongens. Hoeveel jongens zijn er in de klas ?

30 x 40% = 12 jongens

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *