Een ellips is de kruising van een vlak en een cirkelvormige cilinder. Omdat de deelname aan de grafische creatie van een ellips twee radii van cirkels omvat – klein en groot, of zoals ze ook voor een ellips worden geroepen – een kleine en een grote halve as, nemen ze uiteraard ook deel aan de berekening van het gebied.

Omtrek is een speciaal geval van een ellips. Samen met de hyperbool en de parabool is de ellips een kegelsnede en een quadric.

Berekening van het gebied van een ellips

Laat OA = de helft van de hoofdas van de ellips,

of OB = b de helft van de kleine as van de ellips

Het gebied A van de ellips is gelijk aan :

Kroongebied A = π x a x b


Lengte van de halve majeuras a (in eenheden: cm, m …) :  
Lengte van halve kleine as b (in eenheden: cm, m …) :
Gebied van de ellips (in eenheden: cm², m² …) :
Met π = pi = 3,14

Voorbeeld van het berekenen van het gebied van een ellips :

Laten we een voorbeeld nemen. Laten we het gebied van een ellips berekenen met een hoofdas van 10 cm en een kleine as met een lengte van 4 cm.
In ons geval :

OA = a = 10 / 2 = 5 cm
OB = b = 4 / 2 = 2 cm< A = π x a x b>
A = π x 5 x 2
A = π x 10
A = 3,14 x 10 = 31,4 cm²
Avec π = pi = 3,14

Hoe het gebied van een ellips te berekenen

Met behulp van deze online calculator kunt u het gebied van de ellips vinden. Als u de online calculator gebruikt om het gebied van de ellips te berekenen, krijgt u een gedetailleerde stapsgewijze oplossing voor uw voorbeeld, waarmee u het algoritme voor het oplossen van dergelijke problemen kunt begrijpen en het materiaal kunt consolideren dat u hebt doorlopen.

Een ellips is een figuur op een vlak dat eruitziet als een afgeplatte cirkel. De formule voor het vinden van het gebied van de ellips lijkt op de uitdrukking voor het gebied van de cirkel. Er moet aan worden herinnerd dat de ellips twee belangrijke parameters heeft: de halve lange as en de halve lange as.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *