Online calculator BMI – bereken het ideale gewicht. Het systeem is heel eenvoudig: weeg uw gewicht in kilo’s en deel het door de hoogte op het plein.

Bijvoorbeeld: als een meisje 165 cm lang is en 85 kg weegt, is de berekening van Imt 31,2. Door de formule te onthouden, kunt u zelf het ideale lichaamsgewicht berekenen.

De body mass index (in een andere, BMI) zal helpen om te begrijpen of er sprake is van obesitas en wat de mate is. We zullen laten zien hoe u de body mass index (BMI) zelf kunt berekenen. … En als u de body mass index (BMI) voor uzelf berekent, hoeft u alleen de gewichts- en groeigegevens in uw eigen gewicht te veranderen.

BMI is gebaseerd op twee parameters – groei in meters en gewicht in kilogram. De massa-indexen werken ongeacht geslacht. Dat wil zeggen, voor zowel mannen als vrouwen is de berekeningsformule hetzelfde. U kunt vele opties vinden voor het berekenen van BMI, die complexe tabellen, grafieken en formules biedt. Maar in feite komen ze allemaal neer op statistische gegevens en houden ze geen rekening met de kenmerken van de figuur en het lichaam.

Maar om te zeggen dat deze index nutteloos is, natuurlijk niet. Het helpt je om je weg te vinden, maar het is aan jou om te beslissen of het de moeite waard is om af te vallen of niet. Experts raden aan om in een comfortabel gewicht te blijven, dat u prettig vindt en dat het leven niet hindert.

Op deze manier is het niet nodig om te vergissen dat het gewicht van 120 kg comfortabel is – probeer gewoon om naar de 5e verdieping te klimmen of meerdere keren terug te trekken – in dit gewicht zullen de eenvoudigste oefeningen of lichamelijke activiteit hartkloppingen of kortademigheid veroorzaken. Dit is niet langer een teken van troost.

We raden u aan geen gebruik te maken van formules en berekeningen, maar gebruik een online calculator om te bepalen of u geen overgewicht of gewichtstekort hebt, of u dit moet veranderen.

Berekening van uw BMI
(Body Mass Index)


Berekening van de BMI :

BMI =

Je gewicht in kg :
Uw lengte in meters:
Info: gebruik het punt in plaats van de komma
Voer bijvoorbeeld 1.80 in (en niet 1.80)

Je BMI is :

Met dit resultaat kunnen we ons vinden in de onderstaande categorieën :

BMI-categorie (kg / m2) Classificatie Risico op het ontwikkelen van gezondheidsproblemen
BMI minder dan 16 Extreme dunheid Risico op verhoogde ziekte
BMI tussen 16 en 19 Dunheid Risico op hoge ziekte
BMI tussen 20 en 25 Normale lichaam Risico op zwakke ziekte
IMC tussen 25 en 30 Te zwaar Risico op verhoogde ziekte
BMI tussen 30 en 35 Klasse I obesitas Risico op hoge ziekte
BMI tussen 35 en 40 Klasse II obesitas Zeer hoog risico op ziekte
BMI groter dan 40 Klasse III obesitas Risico op extreem hoge ziekte

Definitie van BMI :

BMI (Body Mass Index) wordt met name gebruikt door diëtisten om het gewicht van een persoon te plaatsen in verhouding tot de standaard van mensen van zijn lengte en gewicht.

Voorbeeld van het berekenen van een BMI :

Voorbeeld voor een persoon van 81 kg die 1m80 meet :
BMI = 81 / (1,80 x 1,80)
BMI = 81 / 1,80²
BMI = 81 / 3,24
BMI = 25

Zelfs slanke meisjes gebeuren te maken over hun gewicht, en de uitdrukking “Ik ben dik” in stilte of hardop, zeg dan niet alleen ballerina’s of gymnasten. En zelfs zij denken soms dat hun volumes te groot zijn! Er is echter een betrouwbare manier om te bepalen of een dergelijk probleem in werkelijkheid bestaat of alleen in uw hoofd. Hiertoe dergelijk doel – en herkend door artsen – factoren body mass index of BMI. Deze indicator bepaalt de verhouding van lichaamsgewicht en lengte van een persoon en stelt u in staat om te beoordelen hoe zij met elkaar overeenkomen. Bijvoorbeeld, BMI in het normale bereik in de eerste plaats dat de menselijke gezondheid niet door de risico’s die samenhangen met overgewicht, en pas daarna wordt bedreigd – een cijfer dat de meeste harmonieus kijkt naar deze tarieven. Hoe de body mass index te berekenen

Zoals bij elke relatieve indicator vereist de berekening van de body mass index enige reserves wanneer deze in de praktijk worden gebruikt. Ten eerste kan het belang ervan het type figuur en de dikte van het botweefsel aanzienlijk beïnvloeden. En ten tweede, afhankelijk van de aanwezigheid of afwezigheid van spiermassa op hetzelfde BMI kan evenaren als een vrij strak en gespannen sport figuur.

Dit zijn natuurlijk extreme gevallen. Meestal weerspiegelt de body mass index het algemene beeld adequaat en kan het dienen als richtlijn voor gewichtsverlies.

De body mass index wordt bepaald door een zeer eenvoudige empirische relatie. Om het te berekenen, neemt u uw gewicht in kilogram en verdeelt u het in een kwadraat van groei in meters. Bijvoorbeeld, de BMI voor een meisje van 170 cm (1,7 m) en een gewicht van 54 kg, zal 18,69 zijn.

U kunt deze eenvoudige formule onthouden om zelf de body mass index te berekenen of gewoon onze calculator te gebruiken.

Bereken trouwens dat je ideale lichaamsgewicht ook heel eenvoudig is: vermenigvuldig gewoon het kwadraat van je lengte in meters met de gewenste snelheid binnen de grenzen van de norm. Laten we zeggen dat we 21 als richtlijn gebruiken. Dan met de groei van 165 cm, zou uw gewicht 57 kg (1.65²x21≈57.2 kg) moeten zijn.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *