Mijn ip – ontdek uw ip-adres. De service “mijn ip” zal onmiddellijk uw IP-adres te weten komen. Op deze pagina kunt u het IP-adres van de computer bepalen en de instellingen van uw browser bekijken.


Vind uw IP-adres
Wat betekent “IP”?

Een IP-adres, waarin IP staat voor Internet Protocol.

Wat is een IP-adres?

Een IP-adres is een identificatienummer dat is toegewezen aan elk apparaat dat is verbonden met internet. Dit nummer wordt tijdelijk en permanent gegeven.

Er zijn twee soorten IP-adressen: IP-versie 4 (IPv4) en IP-versie 6 (IPv6). Met de toename van apparaten die zijn verbonden met internet (tablets en mobiele apparaten), bereiken IP’s van versie 4 verzadiging. We zien een migratie naar IP-versies van versie 6.

Met uw IP-adres kunt u het internet terugvinden, omdat dit nummer uniek is voor elk apparaat.

Wat is een ip adres?

Niet veel … Er kan worden gevraagd of u probeert verbinding te maken met een andere computer. Uw IP adres is uw unieke adres op het internet. Dit adres wordt u toegewezen door uw provider.

Als een een online dienst afneemt, bijvoorbeeld het bezoeken van een website of ftp site, zal de site die u bezoekt inzage krijgen in uw ip adres. Op basis van uw ip adres kunt u ook van bepaalde sites, zoals forums, geweerd worden.

Uw IP-adres wordt ook door sommige websites gedetecteerd om bepaalde toegang te blokkeren. Inderdaad, sommige Amerikaanse sites blokkeren u toegang tot hun site om bijvoorbeeld een Amerikaanse serie te bekijken. Alleen Amerikaanse IP’s hebben toegang. We hebben het geval van Franse replay-sites (de sites van uw tv-kanalen waarmee u dit of dat programma meestal 7 dagen kunt bekijken).

Als u vanuit het buitenland verbinding probeert te maken met deze sites, wordt u mogelijk geblokkeerd. Hun server detecteert uw IP die in het buitenland zal zijn. Deze verschillende blokkades hadden ongetwijfeld betrekking op reclame … Inderdaad, u bekijkt advertenties op een Amerikaanse website, deze advertenties gaan niet noodzakelijk over u (merken / producten zijn alleen beschikbaar in dit land). Dus ze maken een filter op IP

Uw ip adres is een publiek gegeven. uw provider zal normaal gesproken echter nooit de persoonsgegevens behorende bij een bepaald ip adres vrijgeven. Indien er een vermoeden is van criminele activiteiten vanaf een bepaald ip adres kan politie of justitie deze gegevens wél opeisen bij de betreffende provider.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *