Laptop scherm – informatie over jouw laptop monitor. Het liquid crystal display wordt gebruikt om grafische of tekstinformatie weer te geven in computerschermen (ook in laptops), televisies, telefoons, digitale camera’s, e-books, navigators, tablets, elektronische vertalers, rekenmachines, klokken.

Totdat 14″ Van 15,4″ naar 15,6″ + van 16″
Het meest gebruikelijke schermformaat is hoofdzakelijk de 15,6 “. Let op het formaat dat u kiest, want hoe kleiner de diagonaal van het scherm, hoe waarschijnlijker het is dat het toetsenbord geen toetsenbord heeft.

Afhankelijk van de grootte van het scherm heeft de laptop verschillende namen :

    • Netbooks : Ze worden gekenmerkt door hun zeer kleine formaat en hun zeer bescheiden vermogen. Meestal zijn netbooks uitgerust met schermen van niet meer dan 25,5 cm (10 inches)

 

    • De ultraportables : hun diagonale scherm is tussen 11 en 14 inch (of tussen 27,5 en 35 cm). Deze computers bevatten “klassieke” componenten, veel krachtiger dan die van netbooks en als ze groter zijn dan de laatstgenoemde

 

    • Portable : het is het meest voorkomende type en het meest verkocht. Hun schermdiagonaal varieert van 15 tot 16 inch (37 tot 40 cm). Het bereik van laptops is erg breed, en er zijn laptops voor elk gebruik of bijna. Van de instapniveau-desktopnotitieblok tot de spelcomputer die is gebouwd voor de hardcore gamer, er is weinig behoefte waaraan een laptop niet kan voldoen. Het formaat van laptops maakt het ook mogelijk dat ze af en toe worden verplaatst, vooral omdat hun autonomie voldoende is om buitenshuis te werken wanneer dat nodig is.

 

  • Vervoerbaar : Deze naam heeft betrekking op computers met schermdiagonalen tussen 16 en 18 inch (40 tot 45 cm). Ideaal voor multimedia-enthousiastelingen vanwege hun grote diagonale scherm, hun volume en gewicht maken ze minder gemakkelijk te verplaatsen dan andere computercategorieën, waardoor hun naam wordt uitgelegd.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *