Berekent de hoeveelheid brandstof voor een bepaalde afstand voor een bepaald verbruik en de prijs van brandstof.

Een rekenmachine voor het berekenen van de kosten van de reis, het gemiddelde brandstofverbruik van een auto, de berekening van hoe lang de benzine (diesel) voldoende is.

De kosten van de reis
km.
l/100 km.
eu/liter
l.
eu.


De eenvoudigste manier om te berekenen hoeveel brandstof een auto 100 km rijdt, vereist dat de bestuurder de gastank volledig vult, en dan een korte afstand aflegt en naar het resultaat kijkt. Daarna wordt de berekening uitgevoerd volgens de eenvoudigste formule Р2 = l / km х 100, wat staat voor:

Brandstofverbruik per 100 km = volume verbrande brandstof (in liter) / reisafstand (in km) x 100

Deze optie is eenvoudig, maar effectief: hiermee kunt u actuele gegevens opvragen over het verbruik van diesel. Helaas beperkt dit enigszins de nauwkeurigheid van de methode, omdat er geen extra parameters in rekening worden gebracht.

U kunt ook het brandstofverbruik berekenen met behulp van de standaardformule Qн = 0,01 x Hs x S x (1 + 0,01 x D), waarbij Qn de standaardstroom in liters is; Hs – basisverbruik in liter per 100 km, aangegeven door de fabrikant; S is de huidige kilometerstand en D is de verfijningscoëfficiënt (deze kan zowel het resultaat verlagen als verhogen).

De coëfficiënt is gekozen volgens de volgende regels:

Airconditioning of klimaatbeheersingssysteem – plus 7%;
Operatie binnen de stadsgrenzen (van 250 duizend inwoners) – plus 15%;
Na 100 duizend km run en 5 jaar gebruik – plus 5%;
Controleer de regelgeving voor de regio. Afhankelijk van het klimaat kan tot 20% worden toegevoegd.

Om het brandstofverbruik zo nauwkeurig mogelijk te berekenen, werkt de calculator veel beter. Met het kennen van het aantal afgelegde kilometers en de verplaatsing van verbruikte benzine, is het mogelijk om nauwkeurige verbruikscijfers te verkrijgen zonder gebruik te maken van onafhankelijke berekeningen.

De verkregen gegevens kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt:

Kostenplanning. Als u een auto meestal alleen voor stadsritten gebruikt, is het zinvol om het benzineverbruik te berekenen voordat u op een lange reis gaat. Met behulp van de brandstofcalculator online, kunt u nog nauwkeurigere gegevens krijgen, waaronder de kosten van een liter benzine.

Voorkom onaangename situaties. Een ervaren automobilist bevindt zich vaak in een situatie waarin u dringend ergens naartoe moet en geen tijd wilt verspillen aan tanken. Als u de kilometerstand per 100 km kent, kunt u erachter komen of u het dichtstbijzijnde benzinestation kunt bereiken met de liters die nog in de benzinetank zitten.

Diagnose. Het controleren van het brandstofverbruik moet minstens eens in de zes maanden worden uitgevoerd. De verkregen gegevens moeten worden vergeleken met de basiswaarden die door de fabrikant zijn opgegeven. Het grote verschil in de verkregen gegevens kan wijzen op de aanwezigheid van fouten.

Basisindicatoren – dit is de norm waaraan de machine voldoet nadat deze de transportband heeft verlaten. Raadpleeg de tabel voor meer informatie over de brandstofverbruiksnormen voor uw automodel.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *