Volume is een kwantitatieve eigenschap van de ruimte die wordt ingenomen door een lichaam, structuur of substantie. 1 m3 = 1000 liter (1 kubieke meter = 1000 liter). Met deze calculator kunt u m3 in l en terug in één klik converteren.

Conversieformule om te veranderen van m3 naar liters :

1 m3 (kubieke meter) = 1 000 L (liters)


Volume (in kubieke meter – m3) : 
Volume (in liters – L) :

Voorbeeld van conversie van m3 naar liters :

10 m3 = 10 x 1000 = 10 000 L

Opmerking :

– Verander van 1 m3 naar 1 liter door simpelweg te vermenigvuldigen met 1000.

– Wissel van 1000 om van 1 liter naar 1 m3 te veranderen.

– De kubieke metereenheid wordt veel gebruikt. We kunnen het voorbeeld van uw waterrekening nemen. Uw waterverbruik wordt aangegeven in m3.

– 1 dm3 = 1 L : een decimetrische kubus is gelijk aan één liter.

Volume is de ruimte die wordt ingenomen door een substantie of object. Ook kan het volume wijzen op de vrije ruimte in de container. Volume is een driedimensionale hoeveelheid, in tegenstelling tot bijvoorbeeld lengte, die tweedimensionaal is. Daarom is het volume van platte of tweedimensionale objecten nul.

De volume-eenheid in het SI-systeem is een kubieke meter. De standaarddefinitie van één kubieke meter is het volume van een kubus met ribben van een meter lang. Afgeleide eenheden worden ook veel gebruikt, bijvoorbeeld kubieke centimeters.

Liter is een van de meest gebruikte eenheden in het metrische systeem. Het is gelijk aan het volume van de kubus met ribben van 10 cm lang:

1 liter = 10 cm × 10 cm × 10 cm = 1000 kubieke centimeter

Het is als 0,001 kubieke meter. De massa van één liter water bij 4 ° C is ongeveer gelijk aan één kilogram. Vaak worden ook milliliters gebruikt die gelijk zijn aan één kubieke centimeter of 1/1000 liter. Milliliter wordt meestal aangeduid als ml.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *