Fahrenheit is een thermodynamische temperatuurschaal, waarbij het vriespunt van water 32 graden Fahrenheit (° F) is en het kookpunt 212 ° F is (bij normale atmosferische druk). Dit scheidt de kook- en vriespunten van het water precies 180 graden.

De graden Celsius en de graad Fahrenheit zijn maateenheden voor de temperatuur.

Conversieformule om van graden Celsius naar Fahrenheit te gaan :

T°C = (T°F – 32) x (5/9)
of T°F = T°C x 9/5 + 32 = T°C x 1,8 + 32

met: T ° C = temperatuur in graden Celsius (° C)
en T ° F = temperatuur in graden Fahrenheit (° F)

Temperatuur (in graden Celsius) :
Temperatuur (graden Fahrenheit) :  

Om een temperatuur in graden Fahrenheit in graden Celsius om te zetten, vermenigvuldigt u de temperatuur in graden Celsius met 9/5 (dus met 1,8) en voegt u vervolgens 32 toe.

Voorbeeld van conversie graad Celsius / graad Fahrenheit :

Neem als voorbeeld een temperatuur van 20 ° C. De bijbehorende temperatuur in graden Fahrenheit zal zijn :

T°F = 20°C x 1,8 + 32 = 36 + 32 = 68°F

Oorsprong van Fahrenheit-diploma :

De graad Fahrenheit is bedacht door de Duitse natuurkundige Daniel Gabriel Fahrenheit in 1724.

Vergelijking met mate Celsius :

32°F = 0°C = smeltpunt van het ijs
212 ° F = 100 ° C = kookpunt van water

Gebruik van Fahrenheit-graad :

De graad Fahrenheit wordt voornamelijk gebruikt in de Verenigde Staten.

Op sommige thermometers vindt u de twee meeteenheden. Van gebruik, aan de linkerkant, de temperatuur in graden Celsius gematerialiseerd door een C. En, aan de rechterkant, de temperatuur in graden Fahrenheit gemarkeerd door een F.

Fahrenheit en Celsius-graden zijn de meest gebruikelijke klassen voor het meten van de temperatuur. Fahrenheit wordt veel alleen in de VS gebruikt. In landen als Australië, Canada, Nieuw-Zeeland en Europese landen, gebruik je graden Celsius, maar soms nemen ouderen temperaturen in graden Fahrenheit. In feite zijn in alle andere landen alleen graden Celsius nodig (behalve voor wetenschappelijke taken, waarbij de temperatuur in Kelvin meestal wordt gemeten).

Maar in de meeste landen is het gebruikelijk om de temperatuur in graden Celsius te meten voor het gemak van de enquête. Dit komt door het feit dat de wisselpunten in de algemene staat van het water als volgt zijn: bij 0 graden Celsius bevriest het water en bij 100 graden Celsius begint het water te koken. Op dit pad verscheen de temperatuurschaal in Celsius.

Om de temperatuur om te rekenen van graden Fahrenheit naar graden Celsius, moet u 32 van het referentienummer aftrekken en het resultaat met 5/9 vermenigvuldigen.

Om de temperatuur om te rekenen van graden Celsius naar graden Fahrenheit, moet u het referentienummer met 9/5 vermenigvuldigen en er 32 aan toevoegen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *