Computerscherm – informatie over jouw PC monitor. De keuze van de monitor voor uw pc is niet zo eenvoudig als het lijkt vanwege de enorme marge. U moet dus nadenken over welke schermtechnologieën en verbindingen het beste aansluiten op uw behoeften.

Computerscherm – informatie over jouw PC monitor

Totdat 20″ Van 21″ naar 22″
Van 23″ naar 25″ 25″ en meer

Welk schermformaat kiezen?

16/9 : Dit grote formaat is perfect geschikt voor video-inhoud die vaak te vinden is in 16: 9-indeling. De gebruiker kan zonder zwarte banden van een film genieten.

De grootte

De standaard bevindt zich momenteel tussen de 20 en 22 inch, met een geleidelijke verschuiving naar 23 of zelfs 24 inches voor mid-range en high-end computers.
Hoe groter het scherm, hoe hoger de definitie moet zijn. Gebruikers die een monitor van een groter formaat willen aanschaffen, moeten er daarom voor zorgen dat de grafische kaart van hun computer krachtig genoeg is, vooral om de 3D-inhoud van bepaalde games te ondersteunen. Om samen te vatten, als een grafische kaart met een medium-range voldoende is om te spelen in 1680 x 1050 (definitie van een 22-inch scherm), heeft dit noodzakelijkerwijs een high-end grafische kaart nodig om 1920 x 1080 (definitie van een 23 of 24) te spelen inch)

Definitie

Ter indicatie afhankelijk van de grootte van het scherm worden enkele definities aanbevolen :

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *