De berekening van de balans tussen waterafvoer en waterverbruik is gebaseerd op waterverbruiksnormen die zijn opgesteld door de relevante diensten.
Alle bedrijven moeten gegevens en middelen bijhouden. De balanstabel van waterverbruik en waterafvoer wordt gebruikt om de hoeveelheid water te berekenen die wordt verbruikt door de productie, om het volume van de afvalwaterlozing te bepalen
De balans tussen waterverbruik en sanitatie is een document dat het percentage lozing in het riool berekent. De gegevens in de tabel tonen het werkelijke beeld van de watercirculatie bij de onderneming en laten zien hoeveel water er nodig is voor lozingen in rioolwater.
Opmerkingen:
1. De tarieven voor waterverbruik zijn vastgesteld voor de belangrijkste verbruikers en omvatten alle bijkomende kosten (door onderhoudspersoneel, douches voor onderhoudspersoneel, bezoekers, schoonmaak van gebouwen, enz.).
Er moet bovendien rekening worden gehouden met het waterverbruik in groepsdouches en voetbaden in woongebouwen en gebouwen van industriële ondernemingen, voor het wassen van wasserijen en koken in horecagelegenheden, en voor hydrotherapeutische procedures in hydropathische ziekenhuizen, die deel uitmaken van ziekenhuizen, sanatoria en poliklinieken. . Deze eisen zijn niet van toepassing op consumenten voor wie de verplichte bijlage 3 waterverbruiksnormen vaststelt, inclusief waterverbruik voor deze behoeften.
2. De normen voor het waterverbruik op de gemiddelde dag worden gegeven om technische en economische vergelijkingen van opties uit te voeren.
3. Waterverbruik voor industriële behoeften, niet vermeld in deze tabel, moet worden genomen in overeenstemming met de technologische taken en richtlijnen voor het constructieontwerp van bedrijven van individuele industrieën.
4. Voor waterverbruikers van civiele gebouwen, constructies en gebouwen die niet in deze tabel zijn vermeld, moeten de waterverbruiksnelheden overeenkomstig deze bijlage worden vastgesteld voor consumenten die qua aard vergelijkbaar zijn met waterverbruik.
5. Voor handmatige wasmachines in wasserijen en voor het wassen van wasgoed met specifieke verontreinigingen, mag het verbruik van warm water voor het wassen van 1 kg droog wasgoed worden verhoogd tot 30%.
6. Voor horecabedrijven en andere verbruikers van warm water, wanneer de technologie extra verwarming van water vereist, moet het verbruik van warm water worden vastgesteld overeenkomstig deze bijlage, zonder rekening te houden met
7. De snelheid van het waterverbruik voor irrigatie wordt bepaald op de snelheid van één watergift. Het aantal gietbeurten per dag moet worden genomen afhankelijk van de klimatologische omstandigheden.
8. Bij het uitrusten van de koudwatervoorziening van gebouwen of constructies met spoelkranen, in plaats van spoelreservoirs, moet de waterstroom worden genomen met een sanitair apparaat = 1,4 l / s; het totale waterverbruik van gebouwen en constructies moet worden bepaald overeenkomstig paragraaf 3.2.
9. In horecagelegenheden wordt het aantal verkochte gerechten U per uur bepaald door de formule
U = 2,2 nm,
waar n het aantal zitplaatsen is;
m is het aantal landingen voor openluchtkantines en cafés gelijk aan 2; voor kantines bij industriële ondernemingen en studentenkantines – 3; voor restaurants – 1.5.
De tarieven voor waterverbruik zijn inclusief alle extra kosten (door personeel, douches voor personeel, bezoekers, schoonmaak, etc.).
De werktijden van openbare horecabedrijven, rekening houdend met kook- en wasapparatuur, worden bepaald door het technologische deel van het project.
In horecagelegenheden waar niet wordt gekookt (buffetten, sandwiches, enz.), Moet het waterverbruik worden beschouwd als het verschil tussen de normen in bedrijven die voedsel bereiden en verkopen in de eetkamer en thuis verkopen. Het waterverbruik per 1 ton producten wordt bepaald door het technologische deel van het project.