De berekening van de balans tussen waterafvoer en waterverbruik is gebaseerd op waterverbruiksnormen die zijn opgesteld door de relevante diensten.

1.1. Woongebouwen van het type appartement: met watervoorziening en riolering zonder badkuipen, bewoners =
1.2. Flatgebouwen: gasvoorziening, bewoners =
1.3. Residentiële appartementsgebouwen: met sanitair, riolering en badkuipen met boilers op vaste brandstof, bewoners =
1.4. Woongebouwen van het type appartement: met watervoorziening, riolering en badkuipen met gasboilers, bewoners =
1.5. Woongebouwen van het type appartement: met snelle gasverwarmers en meerpuntswaterafvoer, bewoners =
1.6. Flatgebouwen: gecentraliseerde warmwatervoorziening, voorzien van wastafels, wastafels en douches, bewoners =
1.7. Flatgebouwen: met badkuipen, voorzien van douches, bewoners =
1.8. Flatgebouwen: met baden van 1500 tot 1700 mm lang, uitgerust met douches, bewoners =
1.9. Flatgebouwen: hoog 12 verdiepingen met gecentraliseerde warmwatervoorziening en verhoogde eisen voor verbetering, bewoners =
2.1. Slaapzalen: met gedeelde douches, bewoners =
2.2. Slaapzalen: met douches in alle woonkamers, bewoners =
2.3. Slaapzalen: met gedeelde keukens en douches op verdiepingen met woonkamers in elk deel van het gebouw, bewoners =
3. Hotels, pensions en motels met gedeelde baden en douches, bewoners =
4. Hotels en pensions met douches in alle individuele kamers, bewoners =
5.1. Hotels met badkuipen in individuele kamers,% van het totale aantal kamers: maximaal 25, bewoners =
5.2. Hotels met badkuipen in individuele kamers,% van het totale aantal kamers: maximaal 75 inwoners =
5.3. Hotels met badkuipen in individuele kamers,% van het totale aantal kamers: maximaal 100 inwoners =
6.1. Ziekenhuizen: met gedeelde baden en douches, bedden =
6.2. Ziekenhuizen: met sanitair dichtbij de afdelingen, bedden =
6.3. Ziekenhuizen: besmettelijk, bedden =
7.1. Sanatoria en rusthuizen: met badkuipen in alle woonkamers, bedden =
7.2. Sanatoria en rusthuizen: met douches in alle woonkamers, bedden =
8. Poliklinieken en poliklinieken, patiënten per dienst =
9.1. Kleuterscholen met dagopvang voor kinderen: met kantines die werken aan kant-en-klaarmaaltijden, kinderen =
9.2. Kleuterscholen met dagverblijf voor kinderen: met kantines die werken met grondstoffen en wasserijen uitgerust met automatische wasmachines, kinderen =
9.3. Kleuterscholen met 24 uur per dag verblijf van kinderen: met kantines die werken aan kant-en-klaarmaaltijden, kinderen =
9.4. Kleuterscholen met dag en nacht verblijf van kinderen: met kantines die werken aan grondstoffen en wasserijen uitgerust met automatische wasmachines, kinderen =
10.1. Pionierskampen (inclusief operaties het hele jaar door): met kantines die werken op grondstoffen en wasserijen uitgerust met automatische wasmachines, plaatsen =
10.2. Pensioenen, entertainmentkampen voor kinderen (inclusief activiteiten het hele jaar door): met kantines die in halffabrikaten werken en kleding wassen in gecentraliseerde wasserijen, plaatsen =
11.1. Wasserijen: gemechaniseerd, kg droog wasgoed =
11.2. Wasserijen: niet-gemechaniseerd, kg droog wasgoed =
12. Kantoorgebouwen in bedrijf =
13. Onderwijsinstellingen (inclusief hoger en secundair speciaal) met douches in de gymzalen en buffetten die afgewerkte producten, studenten en docenten verkopen =
14. Laboratoria van instellingen voor hoger en secundair speciaal onderwijs, apparaten per dienst =
15.1. Uitgebreide scholen met douches in de gymzalen en kantines die werken in halffabrikaten, studenten en docenten =
15.2. Middelbare scholen met douches in de gymzalen en kantines werken aan halffabrikaten met verlengde dag, studenten en docenten =
16. Beroepsscholen met douches voor gymzalen en kantines die werken in halffabrikaten, studenten en docenten =
17.1. Kostscholen met kamers: educatief (met douches in de gymzalen), studenten en leraren =
17.2. Kostscholen met kamers: slapen, plaatsen =
18.1. Onderzoeksinstituten en laboratoria: chemisch profiel werken =
18.2. Onderzoeksinstituten en laboratoria: biologisch profiel, werken =
18.3. Onderzoeksinstituten en laboratoria: fysiek profiel, werken =
18.4. Onderzoeksinstituten en laboratoria: natuurwetenschappen, operationeel =
19.1. Apotheken: handelsvloer en bijkeuken, werkend =
19.2. Apotheken: laboratorium voor medicijnbereiding =
20.1. Catering voor koken verkocht in de eetkamer, conventionele gerechten =
20.2. Catering voor huisgemaakte maaltijden, conventionele gerechten =
20.3. Horecabedrijven die halffabrikaten produceren, tonnen =
20.4. Horecabedrijven die halffabrikaten produceren, ton =
20.5. Horecabedrijven die halffabrikaten produceren, ton =
20.6. Horecabedrijven die culinaire halffabrikaten produceren, tonnen =
21.1. Winkels: kruidenier, werken in ploegendienst (handelshal van 20 m2) =
21.2. Winkels: gefabriceerde goederen, werkend =
22. Kappers, ploegendiensten =
23. Bioscopen, stoelen =
24. Clubs, plaatsen =
25.1. Theaters: voor toeschouwers, plaatsen =
25.2. Theaters: voor artiesten, artiesten =
26.1. Stadions en sportscholen: voor toeschouwers, plaatsen =
26.2. Stadions en sportscholen: voor atleten (rekening houdend met de douche), atleten =
26.3. Stadions en sportscholen: voor atleten, atleten =
27.1. Zwembaden: aanvulling van het zwembad, m3 capaciteit =
27.2. Zwembaden: voor toeschouwers, plaatsen =
27.3. Zwembaden: voor atleten (rekening houdend met de douche), atleten =
28.1. Baden: voor wassen in de wasruimte met wastafels op de banken en spoelen onder de douche, bezoekers =
28.2. Baden: met gebruik van wellnessprocedures en spoelen onder de douche, bezoekers =
28.3. Baden: douche, bezoekers =
28.4. Baden: badcabine, bezoekers =
29. Douches in woonhuizen van industriële ondernemingen, douchenetwerken per dienst =
30. Workshops met warmte-uitstoot 84 kJ per 1 m3 / h, mensen in shift =
31. De rest van de winkels, mensen in shift =
32.1. Waterverbruik voor bewatering: grasmat, m2 =
32.2. Waterverbruik voor irrigatie: voetbalveld, m2 =
32.3. Waterverbruik voor irrigatie: andere sportfaciliteiten, m2 =
32.4. Waterverbruik voor bewatering: verbeterde coatings, trottoirs, pleinen, fabrieksopritten, m2 =
32.5. Waterverbruik voor besproeiing: groen, gazons en bloembedden, m2 =
33. Vulling walsoppervlak, m2 =
Totaal waterverbruik per dag van grootste waterverbruik, m3/dag =
Het waterverbruik per dag van het hoogste waterverbruik is warm, m3/dag =

Alle bedrijven moeten gegevens en middelen bijhouden. De balanstabel van waterverbruik en waterafvoer wordt gebruikt om de hoeveelheid water te berekenen die wordt verbruikt door de productie, om het volume van de afvalwaterlozing te bepalen
De balans tussen waterverbruik en sanitatie is een document dat het percentage lozing in het riool berekent. De gegevens in de tabel tonen het werkelijke beeld van de watercirculatie bij de onderneming en laten zien hoeveel water er nodig is voor lozingen in rioolwater.

Opmerkingen:

1. De tarieven voor waterverbruik zijn vastgesteld voor de belangrijkste verbruikers en omvatten alle bijkomende kosten (door onderhoudspersoneel, douches voor onderhoudspersoneel, bezoekers, schoonmaak van gebouwen, enz.).
Er moet bovendien rekening worden gehouden met het waterverbruik in groepsdouches en voetbaden in woongebouwen en gebouwen van industriële ondernemingen, voor het wassen van wasserijen en koken in horecagelegenheden, en voor hydrotherapeutische procedures in hydropathische ziekenhuizen, die deel uitmaken van ziekenhuizen, sanatoria en poliklinieken. . Deze eisen zijn niet van toepassing op consumenten voor wie de verplichte bijlage 3 waterverbruiksnormen vaststelt, inclusief waterverbruik voor deze behoeften.
2. De normen voor het waterverbruik op de gemiddelde dag worden gegeven om technische en economische vergelijkingen van opties uit te voeren.
3. Waterverbruik voor industriële behoeften, niet vermeld in deze tabel, moet worden genomen in overeenstemming met de technologische taken en richtlijnen voor het constructieontwerp van bedrijven van individuele industrieën.
4. Voor waterverbruikers van civiele gebouwen, constructies en gebouwen die niet in deze tabel zijn vermeld, moeten de waterverbruiksnelheden overeenkomstig deze bijlage worden vastgesteld voor consumenten die qua aard vergelijkbaar zijn met waterverbruik.
5. Voor handmatige wasmachines in wasserijen en voor het wassen van wasgoed met specifieke verontreinigingen, mag het verbruik van warm water voor het wassen van 1 kg droog wasgoed worden verhoogd tot 30%.
6. Voor horecabedrijven en andere verbruikers van warm water, wanneer de technologie extra verwarming van water vereist, moet het verbruik van warm water worden vastgesteld overeenkomstig deze bijlage, zonder rekening te houden met
7. De snelheid van het waterverbruik voor irrigatie wordt bepaald op de snelheid van één watergift. Het aantal gietbeurten per dag moet worden genomen afhankelijk van de klimatologische omstandigheden.
8. Bij het uitrusten van de koudwatervoorziening van gebouwen of constructies met spoelkranen, in plaats van spoelreservoirs, moet de waterstroom worden genomen met een sanitair apparaat = 1,4 l / s; het totale waterverbruik van gebouwen en constructies moet worden bepaald overeenkomstig paragraaf 3.2.
9. In horecagelegenheden wordt het aantal verkochte gerechten U per uur bepaald door de formule
U = 2,2 nm,
waar n het aantal zitplaatsen is;
m is het aantal landingen voor openluchtkantines en cafés gelijk aan 2; voor kantines bij industriële ondernemingen en studentenkantines – 3; voor restaurants – 1.5.
De tarieven voor waterverbruik zijn inclusief alle extra kosten (door personeel, douches voor personeel, bezoekers, schoonmaak, etc.).
De werktijden van openbare horecabedrijven, rekening houdend met kook- en wasapparatuur, worden bepaald door het technologische deel van het project.
In horecagelegenheden waar niet wordt gekookt (buffetten, sandwiches, enz.), Moet het waterverbruik worden beschouwd als het verschil tussen de normen in bedrijven die voedsel bereiden en verkopen in de eetkamer en thuis verkopen. Het waterverbruik per 1 ton producten wordt bepaald door het technologische deel van het project.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *